П`ятниця, 26.04.2024, 22:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернещинський НВК

Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Грудень » 23 » Тиждень права
11:01
Тиждень права

ЗВІТ  про проведення

Всеукраїнського тижня права
 

З 1950 року 10 грудня відзначається як День прав людини. Указом Президента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

З 9 по 15 грудня 2019 року в Україні проводився вже традиційний Всеукраїнський тиждень права, у якому активну участь взяли і учні нашої школи.

 З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури в Чернещинському НВК проводилися різноманітні заходи, до участі в яких залучалися органи учнівського самоврядування, педагоги закладу та бібліотекар.

 На початку тижня було організовано виставку літератури в бібліотеці за темою «Закон і ми»,

учні із задоволенням розгадували кросворди, ребуси, а також проведений конкурс дитячих малюнків « Я маю право» для учнів 3-4 класів.

 

 Сьогодні, як ніколи зростає співпраця школи з працівниками правоохоронних органів. Адже профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки.

Напередодні до учнів Чернещинського НВК  завітали  працівники поліції.  Під час зустрічі  Кушин-Янковська Вікторія Олександрівна  ознайомила  учнів 5-11 класів з правилами поводження у громадських місцях, з видами правопорушень, які часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулиці,з правилами безпечного поводження    в Інтернеті та звернула  увагу на види відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення.


10 грудня класними керівниками 1-9 класів відбувся всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.


 

Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні у порушенні таких прав мають відповідати по закону.

 Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання правових норм буде здійснюватися на ранніх етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб. Усі знання,які учні отримали завдяки проведеним заходам стануть дуже потрібними в дорослому житті.

 

Категорія: Чернещинський НВК | Переглядів: 225 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Якість освіти
Свята та події
Календар України. Українське ділове мовлення
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz