Четвер, 28.03.2024, 15:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернещинський НВК

Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 12 » Тиждень права
10:28
Тиждень права

Всеукраїнський тиждень права

 

План  проведення

 Всеукраїнського тижня права

 у Чернещинському НВК

 Борівської районної державної адміністрації

 Харківської області в 2017 році


 

з/п

Заходи

Дата проведення

Відповідальні

  1.  

Провести Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини 5-11 класи

08 грудня 2017 року

Вчитель правознавства

  1.  

 Гра-подорож «Україна – єдина країна» - серед учнів 1 – 4-х класів.

04 грудня

 2017 року


 

Буднік Т.Г.


 

  1.  

Правові  дебати для учнівської молоді з питань сімейного, цивільного та кримінального права за темою «Знати сьогодні, щоб жити завтра»  9-11 класи.

05 грудня 2017 року                  

Вчитель правознавства

  1.  

Організація тематичної виставки літератури, за темою: «Закон і ми»

06 – 08 грудня 2017 року

Бібліотекар

  1.  

 Оновлення  тематичного стенду «Знай та поважай закон»

До 04грудня 2017 року

Члени учнівського самоврядування

  1.  

Зустріч з  працівниками апарату суду «Особливості судоустрою України»;

Зустріч  з представниками правоохоронних органів з питань кримінальної відповідальності неповнолітніх за скоєні злочини та правопорушення.

09  грудня 2017 року

Адміністрація НВК

  1.  

 Відеоекскурсія  учнів 9 – 11-х класів до дитячої колонії «Діти у в’язниці» https://www.youtube.com/watch?v=D5Oub871wuc

06 грудня 2017 року

ЗДВР

  1.  

 Розмістити на офіційних веб-сайтах інформацію, що стосується проведення Всеукраїнського тижня права

10 грудня 2017 року

Богомолова Т.М.


 


 

Звіт

про проведення Всеукраїнського тижня права

 в Чернещинському НВК  «ЗШ І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад»

Відповідно  до розпорядження харківської обласної державної адміністрації від 02.10.2017 року №478 «Про затвердження Плану заходів щодо участі Харківської області у проведенні у 2017 році Всеукраїнського тижня права», відповідно листа відділу освіти Борівської райдержадміністрації № 01-36/4173 від 13.10.2017  року та з метою подальшого розвитку в районі системи безперервної правової освіти та виховання, покращення роботи щодо формування рівня правової культури дітей, розвитку громадянських компетентностей учнівської молоді, застосування у навчально-виховному процесі кращих європейських досягнень юридичної науки розроблені заходи з проведення у 2017 році з 04 по 10 грудня Всеукраїнського тижня права у Чернещинському НВК, які наказом по Чернещинському НВК № 187 від 04.12.2017.

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України „Про Всеукраїнський тиждень права” № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня

орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права,  який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до  правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати  на практиці основні принципи особистісно орієнтованого підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

        Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей  тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша  маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд   заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.

      Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії, Мальований В.Ф.  коротко розповів про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права.

    Тиждень  права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

Так, в рамках проведення тижня  були проведені заходи,  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини  дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій. У  школі були оформлені стенди «Куточок правового виховання», розвішані плакати «Права дитини», «Діти мають право на особливу турботу».

Для  учнів 1-4 класів було проведено гру-мандрівку «Україна – єдина країна, яку підготувала Буднік Т.Г.

Для учнів  9-11 класів були проведені правові дебати з питань сімейного, цивільного та кримінального права за темою «Знати сьогодні, щоб жити завтра»,

 проведена відеоекскурсія до дитячої колонії «Діти в’язниці»,та організована зустріч з представниками правоохоронних органів,  які ознайомили учнів з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження. Учні  усвідомили, щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику.

08 грудня в 3 класі пройшла вікторина “Правова відгадайка”. Третьокласники дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників.

Під час години спілкування «Закон і право» шестикласники знайшли відповіді на питання, які їх хвилювали. Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів.

Для учнів 5-7 класів було проведено соціальне опитування шляхом анкетування «Як захищені права дитини в школі».

 У шкільній бібліотеці була організована виставка бібліотечної полички «Закон і ми».

Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати  творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.

Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.


 


 


 

Категорія: Чернещинський НВК | Переглядів: 485 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Якість освіти
Свята та події
Календар України. Українське ділове мовлення
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz