Середа, 24.04.2024, 03:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернещинський НВК

Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Жовтень » 16 » Стоп булінг
11:13
Стоп булінг

                               Заходи на тему «Стоп булінг!»

                                                                              Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема                                                                                         насильства, здійснюваного самими дітьми один до одного.

Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Булінг у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною.

Тому з метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі заступником директора з виховної роботи Северін В.М. були проведені інформаційно-профілактичні заходи для учнів Чернещинського НВК  на тему «STOP БУЛІНГ» та  обговорено шляхи попередження жорстокого поводження з дітьми, щоб зупинити явища булінгу у дитячому середовищі.

Метою заходів було ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Участь у профілактичних заходах взяли учні 5-11 класів школи. Під час заняття діти ознайомились із поняттям, формами, структурою булінгу, а також сформували навички відповідальної та безпечної поведінки з дітьми, які потерпають від насильства в школі.

Під час заняття надавалась інформація учням з обраної теми, продемонстрували дітям ряд відеороликів щодо даного питання: «Булінг. Шкільна травля», «Обережно, булінг» та було обговорено відеосюжети. Також учні взяли участь у анкетуванні, яке проводилось з метою виховання почуття толерантності у дітей, бути небайдужим до чужого горя; запобігання дитячому насиллю та виховання культури спілкування серед учнівської молоді.

По завершенню інформаційно-профілактичного заходу були роздані учням пам’ятки за тематикою «Стоп булінг!».

Переглядів: 237 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Якість освіти
Свята та події
Календар України. Українське ділове мовлення
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz