Вівторок, 16.04.2024, 10:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернещинський НВК

Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2022 » Січень » 8 » Акція "16 днів проти насильства"
18:24
Акція "16 днів проти насильства"

Інформація про проведення

Міжнародної  акції "16 днів проти насильства"

в Чернещинському НВК

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у Чернещинському НВК проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насильства».

Цього року акція  розпочалася із години спілкування “Ми – різні, але ми –  рівні” для учнів 1-4 класів. Разом із класними керівниками учні оформили  стіну доброти  «Наші долоньки – проти насильства» та організували флешмоб “Наші пальчики проти насильства”, до якого долучилися і учні 5-7 класів.

Заступником директора з виховної роботи було оформлено тематичний куточок «Протидія жорстокому поводженню». Класним керівником 11 класу Віннік Т.О. проведено тренінгове заняття «Запобігання насильству» з учнями 8-11  класів».

      Також на сайті НВК була висвітлена інформація для  батьків «Насильство як соціальне явище».

      До  Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом для учнів 5- 9 класів проведено гру «Правда чи фейк про СНІД». 

      2 грудня  до Міжнародного дня боротьби з рабством Северін В.М. організувала круглий стіл з демонстрацією фільму «Життя на продаж», учні висловили своє ставлення до даної проблеми, презентувавши свої бачення вирішення даної проблеми.  

     3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями. Класний керівник 6 класу Мальована Н.В. провела бесіду «Толерантне ставлення до людей з обмеженими можливостями» (5- 7 класи), після чого запропонувала обговорення, кожен учень  мав змогу зробили висновки  з побаченого.

       Педагогами школи була здійснена робота спрямована на гуманізацію стосунків між учнями, формування позитивних навичок співіснування у колективі, виховання чуйного ставлення до людей. Уроки толерантності «Доброзичливі стосунки з оточуючими»  для учнів 1-4 класів супроводжувалися переглядом відео  «Толерантність починається з мене».  Учням  початкових класів нагадали  їх права та обов’язки завдяки перегляду відеороликів на тему «Права і обов’язки дітей».

     На завершення акції учні переглянули мультфільм про права дитини 1-4 класи та фільм восьмий "Законодавство на варті прав дитини" 5-11 класи.

 Таким чином, проведені заходи, спонукали учнів до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливе ставлення до людей(дітей)  з інвалідністю, хворих на ВІЛ.

Категорія: Чернещинський НВК | Переглядів: 92 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Якість освіти
Свята та події
Календар України. Українське ділове мовлення
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz