Меню сайту
Категорії розділу
Сайти вчителів
Статистика
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
ХарчуванняОрганізація харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти
ПЕРЕЛІК нормативно-правових документів для організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Закон України від 23.12.1997 № 771/97-ВР „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” (зі змінами) Завантажити П.1, п. 2 доручення Прем’єр-міністра України від 25 жовтня 2019 року № 37580/0/1-19 щодо організації безпечного та якісного харчування дітей Завантажити Закон України „Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб? , (16 січня 2020 року№ 474-IX); Завантажити Розпоряження Кабінету міністрів України від 05.08.2020 № 1008-р „Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування Завантажити Норми харчування у навчальних закладах: Постанова Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. №1591 Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо» – znaimo.gov.ua. Нормативний путівник на 2021/2022 навчальний рікПостанови КМУ:
Листи:
Накази Наказ Мінекономіки від 17.11.2020 № 2347 "Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти" Завантажити Наказ Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти" Завантажити Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205 „Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти” Завантажити Наказ Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 „Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах” Завантажити Наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України 17.04.2006 № 298/227 „Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах? Завантажити Наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 № 620/563 „Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах” Завантажити Наказ Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667 „Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах? Завантажити Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 „Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" (зі змінами) Завантажити Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах: Наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 року № 242/329 Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах: Наказ Міністерства освіти України та Міністерства охорони здоров’я від 15.08.2006 року № 620/563 Харчування пільгових категорій учнів: Постанова Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 р. №856 Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Гігієнічний стандарт: Проєкт Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (Додаток 4. Рекомендації із здорового харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах) Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затверджена наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 року № 298/227, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 05 травня 2006 року за № 523/12397; Документація з організації харчування в Чернещинському НВК Наказ від 31.08.2020 № 114 "Про організацію харчування учнів Чернещинського НВК у 2020-2021 н.р." Комісія з громадського контролю СКЛАД КОМІСІЇ з громадського контролю за якістю харчування Маслік Н.В. - голова комісії Волохай І.П. - член комісії Петренко Р.П. член комісії
«Загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»
Комісія з бракеражу продуктів харчування Склад комісії з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини у складі: Северін В.М., відповідальної за організацію харчування; Жифарської Г.В. та Коваль Г.Г., кухарів НВК; Бухало С.М., представника громадськості.
роботи комісії з бракеражу продуктів харчування на 2021/2022 навчальний рік по Чернещинському НВК
ПЛАН КОНТРОЛЮ ЗА ОРГАНІЗАЦІЄЮ ХАРЧУВАННЯ Харчування у закладах освіти – права батьків Батьки можуть впливати на організацію харчування дітей у школах та садочках. Кожна мати чи батько мають право зайти у їдальню школи чи дитсадка і поцікавитися, що їсть її дитина (будь ласка, зауважте, що при цьому ви маєте бути здоровим/здоровою та обов'язково зняти верхній одяг). Перше, на що варто звернути увагу, це на організацію інформаційного стенду на якому має бути:
Питний режим Велике значення в організації харчування дітей має питний режим. Для його забезпечення:
Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії Завітавши у їдальню закладу освіти радимо батькам звернути увагу на зовнішній вигляд працівників:
Батьки у їдальні закладу освіти можуть;
Задля здійснення контролю за організацією харчування, роботою харчоблоку, постачанням продуктів харчування - батьки можуть створити комісію з організації харчування у закладах освіти, можуть брати участь у бракеражній комісії, яка здійснює щоденний контроль за якістю готових страв, створювати раду з харчування. Батьки навіть можуть делегувати представника батьківської громади закладу освіти для перевірки харчоблоку, щоб він з’ясував, у якому стані і як зберігаються та готуються продукти. Для цього представнику батьків необхідно пройти медичний огляд і отримати особову медичну книжку. Після проведення контролю за організацією харчування учнів необхідно зафіксувати виявлені недолік. Документ складається у довільній формі, оскільки чітких вимог до його складання законодавство не передбачає. Це має бути опис виявлених проблем у організації харчування учнів. За результатами виявлених недоліків батьки та адміністрація закладу можуть звернутись до організації. яка надає послуги з харчування у цьому закладі, або до відповідних органів, на які покладені функції контролю.
Зовнішній контроль за організацією харчування учнів здійснюють:
Організацію харчування у ДНЗ здійснюють відповідно до спільного Наказу МОЗ та МОН від 17.04.2006 №298/227 "Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах" Відповідальний за виконання та дотримання норм харчування у садочках є:
У дитячому садочку обов’язок та контроль дотримання затверджених норм харчування покладено на медичну сестру
|
Якість освіти
Погода
Календар
Корисні посилання
Пошук
Архів записів
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||